РАДИО ⊙ RADIO

Овчеполските села, сезона прва: Радио Свети Николе 2017 Книгата „Имагинариум“ во Виртуелната библиотека на Македонија (клик) Повеќе за „Имагинариум“ (клик)     Овче Поле – photo by [...]

Книгите на Никола Ристевски

(2011 – 2017)   Ѕе гледа се  Имагинариум Luminous Neutrino Зборник за Овче Поле – книга прва Овчеполски прирачник за (аван)туристи Ристо Гонев – Новинарски записи за Овче [...]

Ни Byla, ни Била, туку е БЕЛА ЗОРА

Си била еднаш една Бела Зора…и толку ли? 🙂 Дали древниот град кој ѕирка од Градиштето до селото Кнежје во Овче Поле е навистина престолнината на старите Пајонци / Пеонци – големиот [...]