0

Зборник за Кратово – мистичните пророштва на Дедо Зафир и уште многу податоци за Кратово и околината

Македонската јавност е запознаена со пророштвата на стариот Дедо Зафир од Кратовското село Шопско Рударе, кој живеел во втората половина на 18 и првата половина на 20 век. Уредно собрани и [...]