0

Имагинариум – избор (е-книга)

Ова дигитално издание содржи избор на текстови од двата дела на Имагинариум. Текстовите од првиот дел се пишувани неколку години, а тие од вториот дел се напишани во почетокот на 2017 година. [...]

0

Светиниколскиот пазар и тешкотиите на локалните производители

Градскиот пазар и тешкотиите на локалните производители Повозрасните жители на градот се сеќаваат на многуте дуќани во центарот и Црквенско маало, коишто долги години продавале различни видови на [...]

0

Неколку окултни редови за бројот 13

  13 Ден денес во Франција има агенции коишто нудат „quatorzieme“, четиринаесетти човек, доколку по некоја случајност на вечера се соберат 13 души. 13 октомври 1307 година – масовно апсење [...]

0

Кучешки денови

Кучешки денови од книгата „Имагинариум“ Се наоѓаме во периодот од годината кога температурите се највисоки, а жештината дури е опасна по човечкото здравје. Ова е оној дел од летото кога сончевите [...]

0

Кај што текло, пак ќе тече – втор дел

„Да ти тргне како по вода“ Водата има способност за паметење, односно меморија. Модерната наука веќе докажа дека различните вибрации, испратени преку етерот кон водата како звук, влијаат на [...]