Српските весници за Овчеполскиот мак – Афионски задруги во 1933 година

 In Текстови

Почитувани читатели, Ви го споделувам текстот насловен како „Неволјите на производителите на афион“ од српскиот весник „Правда“ од 29 октомври 1933 година. Можете да прочитате една приказна за посетата на авторот на Штипскиот пазар, разговорите со Овчеполските пазарџии и пристигањето во Свети Никола. Ви благодарам за вниманието 🙂

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search