„По трагите на Александар“ – Свети Николе, 16 февруари 2018

 In Текстови

Соопштение за медиумите и јавноста

Почитувани, на ден 16 февруари 2018 – петок, во салата на Општина Свети Николе ќе се одржи претставување и прикажување на научната работа на Super Brain Research Group во Овче Поле, архео-акустичните и архео-астрономските истражувања на големата тумба со впишан геоглиф на нејзиното плато, објавените научни трудови и добиените резултати. Истражувањето ќе биде претставено од иницијаторите на истото, м-р Домагој Николиќ и м-р Никола Ристевски, по што ќе има и дел за дискусија, во кој сите заинтересирани ќе можат да постават прашања. Претставувањето на архео – акустичните и архео – астрономските истражувања во Овче Поле, насловено како „По трагите на Александар“ ќе трае од 19:30 до 21:30 часот, влезот е бесплатен и се добродојдени сите кои сакаат да се информираат за напредните научни истражувања и добиените резултати.

Со почит,

м-р Домагој Николиќ

м-р Никола Ристевски

Домагој Николиќ и Никола Ристевски – По трагите на АлександарKanda Geoglyph

Posted by Kanda Geoglyph on Thursday, February 8, 2018

Доколку има некакви промени, ќе бидете известени преку некои од нашите интернет страници или профили на социјалните мрежи. Ве очекуваме!

фотографија од дрон – Дуле Јанев, Фото Кис

www.sbresearchgroup.eu

Recent Posts

Leave a Comment

Contact

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search