Книгите на Никола Ристевски

(2011 – 2017)   Ѕе гледа се  Имагинариум Luminous Neutrino Зборник за Овче Поле – книга прва Овчеполски прирачник за (аван)туристи Ристо Гонев – Новинарски записи за Овче [...]

ЗБОРНИЧЕ – мал Зборник за Овче Поле

Здраво живо, почитувани читатели. Во ова мало Зборниче во електронска верзија ќе можете да читате избор на текстови од стари книги во кои се споменува Овче Поле, исечоци од стари изданија на [...]

Luminous Neutrino

First book in English, with 37 short poems inspired by love, death, sex, occult and love, written in the past five years. Luminous Neutrino.pdf

Имагинариумот на Доктор Сонѕе

Имагинариумот на Доктор Сонѕе е втора книга на Никола Ристевски од Овче Поле. Содржи собрани авторски текстови со езотерична, митолошка, научна, мистична, гонзо и окултна содржина, пишувани под [...]

Ѕе гледа сè

Збиркa сo прoзa и пoезијa, првa книгa нa Никoлa Ристевски. Сoдржи текстoви и стихoви сo oкултнa пoзaдинa. Нaјчестo oпфaтени теми се живoтoт, љубoвтa и смрттa. Автoрoт е пoвлијaен oд мистичнoтo [...]