Спомени за револуционерната дејност во Овчеполието – дигитално издание

 In Книги ◬ Books, Текстови

Со ова дигитално издание најавувам објава на печатена книга за револуционерната дејност во Овчеполието, во која се содржани текстови, фототипни страници од стари книги и списанија, фотографии и сведоштва. Дигиталното издание претставува мал избор од собраната литература со спомени за борбата на Македонскиот народ во Овчеполската Котлина. Во спомен на сите кои си го дале животот во борбата за слобода и човечки правдини.

„Битката кај Ѓуришкиот манастир и спомени за револуционерната дејност – избор“ можете да ја прочитате на следниот линк – клик.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search