0

Српските весници за Овчеполскиот мак – Афионски задруги во 1933 година

Почитувани читатели, Ви го споделувам текстот насловен како „Неволјите на производителите на афион“ од српскиот весник „Правда“ од 29 октомври 1933 година. Можете да прочитате една приказна за [...]

0

Овчеполските занаети, работилници, дуќани

Овчеполските занаети Со развојот на населбата и прераснувањето во градче, во Свети Никола освен трговијата, се зголемиле и занаетчиските работилници. Старите знаеја да кажат како „пред скоро еден [...]